Publicații

Publicații realizate de pompierii profesioniști:

1.BULETINUL POMPIERILOR este o publicatie cu caracter tehnic-profesional, apare semestrial si se distribuie unitatilor din structura Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.  Fondata in anul 1955, publicatia contine articole referitoare la pregatirea de specialitate in domeniul situatiilor de urgenta, activitatile profesionale desfasurate de inspectoratele pentru situatii de urgenta, studii, cercetari si analize in domeniu si alte materiale de profil.

Lucrarea este realizata in colaborare cu Editura MAI si are acreditarea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior – CNCSIS 270. Articolele din cuprinsul publicatiei pot fi consultate on-line la adresa www.editura.mai.gov.ro, sectiunea Biblioteca si pot fi descarcate si citite din linkurile de mai jos.

2.Revista  Pompierii Români este o publicatie de analiza si sinteza, cultura tehnica si informare publica privind managementul situatiilor de urgenta. Fondata in 1929, publicatia apare lunar si are difuzare nationala, sub forma de abonamente. Publicatia se adreseaza serviciilor de urgenta publice profesioniste, voluntare si private, specialistilor din domeniu, dar si cetatenilor, pentru a face cunoscute legislatia si normele de profil, strategia institutionala si activitatea serviciilor de urgenta din Romania.

http://www.igsu.ro/index.php?pagina=revista_pompierii

3.Revista Protecția Civilă  contribuie la informarea specialistilor si a autoritatilor centrale si locale cu atributii in domeniu, a institutiilor, agentilor economici si a cetatenilor, in domeniul urgentelor civile. Fondata in 1993, publicatia apare in 6 editii anuale si are difuzare nationala, intr-un tiraj anual de peste 4.000 exemplare. Revista este realizata in colaborare de I.G.S.U. si Fundatia Centrul National APELL pentru Managementul Dezastrelor – CN APELL-RO si este disponibila atat in format tiparit, cat si on-line.

Revista cuprinde articole, stiri si informatii referitoare la activitatile de protectie civila desfasurate de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta, autoritati ale administratiei publice locale, agentii pentru protectia mediului, institutii de invatamant, agenti economici, alte institutii publice, asociatii si organizatii de profil. Publicatia cuprinde articole dedicate prevenirii, pregatirii si interventiei in situatii de urgenta, consultantei de specialitate, dezvoltarii regionale, evenimentelor importante interne si internationale din domeniu, legistatiei de profil, informatiilor de mediu si promovarii tehnicii specifice.

Agentii economici, institutiile si cetatenii care doresc abonamente se pot adresa Fundatiei CN APELL Romania; detalii privind modul de abonare si pretul revistei gasiti la www.revistaprotectiacivila.ro.

3.Buletinul Pompierilor

Reclame

Mulțumesc pentru vizită, scrieți un mesaj pe blog.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s