S.P.F. FILIALA TIMIS AGIR

INFORMAȚII UTILE:

  • Muzeul National al Pompierilor – Bucuresti 
  • Publicatii de specialitate 
  • Informatii publice inspectorate pentru situatii de urgenta 

S.P.F. este o asociatie profesionala, neguvernamentala, apolitica cu activitate voluntara, nonprofit, cu numar de membrii nelimitat, constituita in cadrul A.G.I.R. – Filiala Timis.
Scopul societatii este unirea eforturilor specialistilor, militarilor si civililor in vederea cresterii eficientei activitatii in domeniul protectiei oamenilor si bunurilor impotriva incendiilor cat si la interventii in caz de calamitati. Luarea unor masuri de informare cu noutatile aparute in domeniu, pentru cunoasterea cauzelor, metodelor si mijloacelor de protectie a oamenilor si bunurilor impotriva incendiilor, punandu-se accent pe importanta masurilor de prevenire.

Democratia presupune participarea cetatenilor la viata societatii , iar lipsa de participare pune in pericol functionarea democratica a acesteia. Cetatenii au datoria de a-si cere drepturile in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatie de interes public.

„Orice fiinta umana are dreptul la viata, la libertate si securitatea sa” – art. 3, rezolutia 217/AIII din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.
„Dreptul la viata precum si dreptul la integritatea fizica si psihica al persoanei sunt garantate” – art. 22 (1) din Constitutia Romaniei.

Acestea sunt cuvintele cu care trebuie sa ne obisnuim si la care sa mai adaugam faptul ca, asa cum omenirea are nevoie de alimentatie, confort, tot asa are nevoie si de asigurarea protectiei vietii in situatia producerii unui incendiu.

Viata a demonstrat ca la originea multor incendii au stat: neglijenta si nepasarea in abordarea protectiei la foc; necunoasterea masurilor de prevenire si stingere; neaplicarea normelor specifice in domeniul apararii impotriva incendiilor; lipsa echiparii si dotarii constructiilor si instalatiilor cu mijloace tehnice p.s.i .etc., care de cele mai multe ori se lasă cu traume şi alte efecte negative asupra omului.

In Romania la ora actuala abordarea activitatii de protectie impotriva incendiilor, a sigurantei la foc (securitate la incendiu) a constructiilor, instalatiilor, utilizatorilor, a ocrotirii proprietatii are la baza un amplu si complex sistem legislativ avand in vedere armonizarea legislatiei noastre cu cea din Uniunea Europeana.


Pentru a satisface cerinta esentiala „Securitate la incendiu”, constructiile trebuie sa fie proiectate si executate astfel incat, in cazul izbucnirii unui incendiu sa se asigure urmatarele cerinte:
a) stabilitatea elementelor portante ale constructiei sa poata fi estimata pentru o perioada determinata de timp;
b) aparitia si propagarea focului si fumului in interiorul constructiei sa fie limitate;
c) propagarea incendiului la constructiile invecinate sa fie limitata;
d) utilizatorii sa poata parasi constructia sau sa poata fi salvati prin alte mijloace;
e) sa fie luata in consideratie securitatea echipelor de interventie.

 

 Opriș Mirel  – prședinte, Tel. 0744604713

Mai multe informații despre membrii și activități pe site-ul  www.spftm.go.ro/

Reclame

Mulțumesc pentru vizită, scrieți un mesaj pe blog.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s